Pressepakke

#klik på foto for 1.1mbyte trykvenlig version // Foto af Rune Johansen#

Download pressemeddelelsen for Ka' du lege!?

Presse-klip:

Helle Juhl Lassen
for Information, under overskriften.

"Poetiske og sjove legekammerater"

Man skal ikke forvente sig stor musik af MikkelModulererMarius. Ej heller stor poesi. Til gengæld får man et gennemkomponeret lydkunstværk af meget høj kvalitet. ’Ka’ du lege’ er et stærkt bud på ny audioPoesi

Information d. 26 februar 2009
læs hele anmeldelsen

Presse-klip:

Ralf Christensen og Tine Godsk Hansen i Danmarks Radio, P2 KosmoPresse-klip:

Ole Rosenstand Svidt for Gaffa, under overskriften.

"Fantasifuld duo blander spoken word, rap, sang, politiske tekster og alskens genrer"

MikkelModulererMarius er det meget passende navn på duoen bestående af forfatteren Marius Nørup-Nielsen og elektronikamusikeren Mikkel Meyer. Nørup-Nielsen fremfører på yderst autoritativ vis sine tekster både som recitation, rap og regulær sang og veksler hyppigt og ubesværet mellem udtryksformerne. Meyer indsætter hans stemme i et musikalsk udtryk, der spænder fra afdæmpet, ambient elektronika til techno-pop og pasticher på dansktop, tango, vals, hiphop og rock samt alskens collage-agtige blandingsformer. Det hele er yderst hittepåsomt og meget musikalsk. Teksterne kredser primært om tilværelsen i Danmark efter regeringsskiftet i 2001, og selvom angreb på fremmedfrygt og provinsialisme ikke ligefrem kan kaldes kontroversielle eller nyskabende i en kunstnerisk sammenhæng, og selvom der ikke overlades meget til lytterens fantasi og fortolkningsevne, må man alligevel bøje sig for Nørup-Nielsens engagement og kaskader af indignerede, fantasifuldt udvalgte ord. Med andre ord kan du roligt lege med Marius og Mikkel.

Gaffa d. 18 februar 2009
læs hele anmeldelsen

Presse-klip:

Jeppe Krogsgaard Christensen for Berlingske Tidende, under overskriften.

"Charmerende rablerier"

Artige kan man ikke beskylde musiker Mikkel Meyer og digter Marius Nørup-Nielsen for at være. MikkelModulererMarius, som de kalder sig, byder nemlig på 14 tracks, hvor laptop-programmeringer, akustiske instrumenter og keyboards blandes op med rablende og veloplagte vers, der et sted rappes, et andet synges og et tredje oplæses, som var det radioteater.

»Det er på ingen måde lydefrit«, siger Nørup-Nielsen i et af numrene, og det samme kan siges om albummet. Ikke alt sidder lige i lydskabet, men der er altså en broget charme over d’herrers ind- og udfald, som sikkert ryger på anlægget, når det avantgardistiske digterkollektiv Øverste Kirurgiske holder fest.

Berlingske d. 5 februar 2009
læs hele anmeldelsen

Presse-klip:

Helle Juhl Lassen for musikbladet Gaffa, under overskriften


"Spot på kunstarternes pardans, som for eksempel kunne tage form af MikkelModulererMarius"

Det er ganske enkelt eminent, dét, musiktidsskriftet Geiger har arrangeret sporadisk siden 2002 under overskriften "Lyd + Litteratur". Nogle gange festivaler, andre gange mindre happenings, men altid bevægende sig i krydsfeltet mellem musik og litteratur. Samarbejdet kunstarterne imellem har allerede produceret et fremragende og fremadskuende album, nemlig "audioPoesi – en antologi" (2006), og nu altså også gjort sig fortjent til en plads på Spot 2007. En afsidesliggende plads, dog, i Århus Kunstbygning, hvor lys og lyd absolut kunne være bedre, ligesom antallet af publikum. Desværre. For hvad man ikke ved, går man aldeles glip af, og én af dagens højdepunkter fandt så afgjort sted hér, frem imod midnat, hvor "MikkelModulererMarius" gav den max gas, eller også tog duoen bare gas på alle mulige (danske) ting og sager, ofte med politisk kant og erotiske – for ikke at sige pornoagtige – undertoner.

Det var ærlig talt svært at afgøre, om man var vidne til stor poesi, elektronisk noise, jazz, dup, hiphop, folkesang, danseteater eller rent og skær standup på den slapstick-agtige måde. Sandheden er jo nok, at koncerten havde lidt af det hele, som når kunst er cool og i en slags balance.

Formerne var mange, såvel digterisk som musikalsk, fra folkesangen og talen til medborgerne over remse-rappen og videre i en nærmest messende monotoni, blot for at pege på lidt af spændvidden. Forfatterskoleuddannede Marius Nørup-Nielsen KAN faktisk synge, endda med en galoperende pastiche på læben, alt imens Mikkel Meyer for eksempel kan rotere med hofterne, lave gedigent live-editing, spille æg, og helt generelt udfordre grænserne for, hvad vi normalvis kalder musik. Der er alt mulig grund til at holde øje med disse to herrer, også hver for sig, den ene aktuel med novellesamlingen "Styrkeprøver", den anden med lp'en "Responge EP", og ikke mindst med krydsfeltet "Lyd + Litteratur".